Flaggene er Hentet fra
3dFlags.com
GATEBARNA  I  ESTLAND
www.gatebarna.no
Sommerleir 2012 - fra mandag 16.07.2012 til søndag 29.07.2012
v/Tom Haug




Denne sommerleiren var ganske forskjellig fra tidligere leirer. Vatnar Ungdomssenter er solgt, og det betyr at vi ikke kunne ha andre leiruke der. I stedet dro vi til Lyngdal der "Håp For Alle" ved Vidar Abrahamsen med sine medhjelpere stod for en tettpakket uke med blant annet tur til Dyreparken i Kristiansand, båttur med raske småbåter og en egen OL dag. Les mer om uken i Lyngdal på www.haapforalle.no.
Første uke var imidlertid som vanlig på Lunde leirsted ved Son. Petter hentet alle barna på Gardermoen i bussen til Svein - gratis skyss fra Gardermoen til Lunde med en flott buss - en stor takk til begge to.   
Det var 25 barn som kom ramlende ut av bussen. 14 gutter og 11 jenter. I år var det flere jevnaldrende gutter. De største guttene fra i fjor var ikke med på leiren. De 4 estiske lederne pluss noen av de norske hadde til tider et svare strev med å holde noenlunde kustus på gutteflokken.
Krokstranda ved Lunde leirsted
Kveldssamlingene er viktig del av leiren. Vi synger sammen, nyter litt snadder som gele med vaniljesaus,  is eller lapper osv. Men det er også viktig med en andakt, slik at vi kan holde fram verdier og tankesett som bygger på bibelens sunne lære. Det er ikke gjort i en håndvending å avvende barna fra å stjele, lyve, snakke stygt, sloss, tigge osv.  
Første uke - Lunde leirsted
Hoppetau var populært for voksen og for barn. Her er Maksim, Sasja og Veronika i farta med stor høyde over tauet.  Fire på en gang var ikke så lett å få til!
Synnøve og Knut hadde samlet inn en mengde klær som ble fordelt på leiren. Barna slapp inn i stua to og to, og de aller fleste fikk masse gode klær med seg ut av stua.
Leirsangen vår gjennom mange år "Jesus is the answer" er fortsatt like aktuell og populær.
Synnøve og smaks- og kontroll-komitéen lager lapper til kveldssamlingen
Besøksdag
Noen av de besøkende som følger med på sangen og dansen
Andre uke - Kvåstunet ved Lyngdal
Søndag dro hele gjengen til Lyngdal. Rune Stave kom med egen flott turistbuss som han kjørte kostnadsfritt. En stor takk til han for det. Vidar Abrakmsen med støttespillere hadde et imponerende opplegg for uka, og skaffet mange sponsorer. Les med opp andre leiruke her http://www.haapforalle.no/.
Krabbefiske
Her er vi alle sammen på tur til badestranda
..men vennskap og samhold var på tvers av lagene.
Vi hadde faktisk fint vær hele uken, bortsett fra litt regn en dag. Vi koste oss med picnic på standa, krabbefiske, fotball, hoppetau og andre leker.
Stine hadde som vanlig leire og utstyr til å lage keramikkrukker. Alle som ville fikk lage sitt eget krus, vase eller noe annet. Stine hadde nok en hjelpende hånd på verket, og resultatet ble kjempefint.
Valeria, Kristina og Markus i nærkamp.
Nikita vokter buret. Her slippes det ikke inn mål nei!
Stine gir Galina noen gode råd. Bildet til høyre viser noen av krukkene som barna har laget - nesten på egen hånd.
Kristina får make-up pleie av Magdalena
Stylisten Magdalena Skimina gav alle jentene en leksjon i make-up.
De minste barna fikk kun litt neglepynt. De er penest uten make-up.
Lørdag var det besøksdag. Mange av de trofaste "gamle" støttespillerne kom, og det var også nye ansiketer å se. Det er viktig for alle å se og oppleve  barna "live", ikke bare å høre og lese om dem. Dette er virkelige mennesker med navn og personlighet, ikke bare et tårevått ansiktsbilde i et blad. Faddere og andre givere har dessuten en fin anledning til å møte hverandre. Barna opptrådte som vanlig med bevegelsessanger. "Lord I lift your name on high" er spesielt populær, og stadig nye grupper av barn læres opp av de mer proffe eldre barna.
En liten sanggruppe synger en av fellessangene
To trær i hver sin bøtte illustrerer to mennesker. Barna fikk vanne trærne med vann fra et beger. På en gruppe av begrene sto det hat, bitterhet, misunnelse, vold, stygt snakk, løgn, stjele osv. Hvert beger ble helt oppi bøtta til ett av trærne. På en annen gruppe av begrene sto det glede, kjærlighet, tålmodighet, mildhet osv. Disse begerne ble helt oppi bøtta til det andre treet. På trærne kom det etterhvert frukt, en halv appelsin  på hvert tre. Barna sendte appelsinene rundt for å smake. Den ene smakte godt, den andre redselsfult. Illustrasjonen ble forklart med referanse til noen bibelvers, og forhåpentligvis vil det ha sin virkning på hva barna velger å fore seg med.
Valeria har det moro med å grave seg ned.                  De største jentene koste seg i det fine været.
Valeria har det moro med å grave seg ned.                  De største jentene koste seg i det fine været.
DNB i Lyngdal spanderte koldtbort til alle sammen. Masse god mat, og alle spiste med god appetitt. Sitron smakte ikke fullt så godt, men det måtte prøves.
En dag var det båttur med raske småbåter som bragte alle gutta til strandhugg på en øy. Jentene fikk en gratis stylingkveld hos Salong Renè.
Så var det sandstrandvandring. En strålende dag der vi gikk barbeint langs Noskehavet. Etter en drøy tur var det grilling og mat for alle.
Lyngdal Olympisk 2012
Vår egen olympiade gikk av stabelen på fredag. Vidar og Kjetil må ha brukt mangfoldige timer på planlegging og organisering av Olympiaden. Vi ble inndelt i et blått, gult, grønt, rødt og svart team. Det var åpninggssermoni, og masse konkurrasnser som skihopp på kunstgress, sparkesykkelkonkurranse, kassestabling, fotballkamp, innebandy, bakkeløp..... Ordføreren kom og delte ut medaljer til lagene.
Alle barna med ordføreren i midten.
Olympiaden med grilling av en hel gris til middag
Det svarte laget vant sammenlagt....
Se Bilder
Se Video Uke 1
Se Video Uke 2