Flaggene er Hentet fra
3dFlags.com
GATEBARNA  I  ESTLAND
www.gatebarna.no
Besøk hos Peeteli 12. - 15. april 2012
av Tom Haug


Hvert år i april besøker vi Peetelisenteret. Slik var det også i år, og programmet var stort sett det samme som før:
  * Planlegningsmøte for sommerleiren
  * Dele ut mat i Kopli
  * Ta barna med i svømmehallen
  * Fest for barna i Dagsenteret i Peeteli
  * Besøke familier


Servering i Kopli for fattige
I år arrangerte vi et utemøte med bevertning i Kopli. Peeteli hadde på forhånd sørget for 400 varme hamburgere med brød og kjøpt inn mat til 350 matposer. Vi var mange som puttet maten i posene og stuet dem inn i varebilene. Da vi kom til plassen vår i Kopli, hadde det allerede samlet seg en stor folkemengde. Faktisk har vi aldri sett så mange mennesker som ventet på oss. Vi la også merke til at det var mange barn der.


I svømmehallen
Litt under 50 barn var klare for svømmehallen.  Som vanlig tok vi dem med til Kalev Spa. Barna elsker svømmehallen og leker med hverandre og med oss voksne.  

Sommerleir 2012
Sommerleiren i år blir litt anderledes enn tidligere. Vi skal være på Lunde leirsted første uke som vanlig, men andre uke blir i Lyngdal sammen med støttegruppen der.  
Vi får 25 barn fra Tallinn pluss fire ledere.
Alle 400 hamburgerne forsvant og det var akkurat nok til alle. De siste 20 matposene ble delt i to slik at alle som hadde tålmodig ventet i  matkøen fikk med seg en god matpose. Peeteli har god oversikt over hvem som trenger mat, og det er et tankekors at så mange mennesker kommer hit og venter 45 minutter i kø for en matpose.  

Vi var sammen med en relativt ny støttegruppe fra Lyngdal, og det var et godt og positivt bekjentskap. Det er oppmuntrende å møte flere som også bruker tid og krefter på å hjelpe andre.
Barna gleder seg til å slippe inn i svømmehallen
Noen har forberedt seg godt på en lang stund med hodet under vann.
Wenche holdt en appell som Mati oversatte til russisk. Vi hadde trykt opp sangark med sanger på estisk, russisk og norsk. Folk sang med, og vi la merke til at ingen sangark lå igjen etter møtet. Det tar de nemlig godt vare på.
En varm hamburger smaker godt i det kalde aprilværet
Fest for barna i Peeteli
Etter svømmehallen var 40 barn på fest i Peeteli . Det var bestilt pizza og Cola/Sprite, og barna fikk også et krus med snadder.
Terje ledet festen og Knut holdt en andakt.
Barna synger av full hals på sanger som de liker. Det er godt å oppleve at sanger som " Hallelu, hallelu, halleu, halleluiah, praise you the Lord" og " Come into my heart" er blant favorittene.
Det var godt å se barna våre igjen, og gjensynsgleden varmet.
... vel...
Se Video