Flaggene er Hentet fra
3dFlags.com
GATEBARNA  I  ESTLAND
www.gatebarna.no
Besøk hos Peeteli 17. - 18. april 2010
av Tom Haug


Askefast
Etter planen skulle vi fly til Tallinn fredag morgen. Men sorte askeskyer satt en stopper for det. Ingen fly lettet eller landet. Stine ga derimot ikke opp, og fikk ordnet med båtbillett fra Stockholm fredag ettermiddag. Så da var det bare å hive seg i bilen og kjøre.
I og med at vi kom en dag senere enn planlagt, var det bare Randi som fikk være med til Kopli og dele ut mat. 

Store forandringer i Peeteli
Vi møtte også de to nye arbeiderne i Peeteli. En av dem er riktignok på prøve, men den andre, Mirjam, er ansatt på heltid.  Vi fikk et veldig godt inntrykk av henne, godt lag med barn, god i engelsk og med nok bein i nesa til å håndtere vanskelige barn og voksne. Hun skal være med på leiren , og vi får defor god anledning til å bli bedre kjent med henne.


Besøk hos Andrei i Tapa
Søndag reiste vi til Tapa, som er en lite tettsted med 7000 innbygger. Tapa ligger ca. 90 km unna Tallinn. Vi ville se barnehjemmet som Andrei har flyttet til. Det bor 5 barn på hjemmet. Atmosfæren var merkbart god og avslappet. Andrei hadde sluttet å røyke (han er bare 11 år) og stjeler ikke lenger fra butikkene. Han virket mye roligere, fornøyd og trivdes både i musikkrommet og i snekklerboden. Det er sikkert langt igjen til en normal sosial adferd, men hvis han får tilbringe nok tid i barnehjemmet, er det gode fremtidsutsikter for ham. Se video fra besøket her.
Middag med Staben og med barna i barnehjemmet.
For å spare tid, hadde vi Kina-mat sammen med Peeteli staben og noen barn fra barnehjemmet. Å spise med pinner var ikke så enkelt for alle, men etter en liten innkjøringsperiode, ble alle mette til slutt. 

Planlegging av sommerleiren
Et av hovedmålene med april-turen er å planlegge sommerleiren i Norge. Vi er ikke de eneste som arrangerer leir i Norge, og mange av barna skal på flere av disse leirene. I tillegg skal noen av barna være hos en familie umiddelbart før eller etter sommerleiren, så det er mange brikker som skal på plass før billettene kan bestilles. Vi snakker også mye sammen om hvem som skal være med på leiren, om situasjonen til de familiene vi støtter spesielt og om andre nyheter av interesse.




I svømmehallen
Det var godt å møte barna våre igjen. Som vanlig tok vi dem med til Kalev Spa. I år var det totalt 56 stykker med stort og smått. Og som vanlig var vi alle sammen på Mc Donald etterpå. 
Sorte skumle skyer satt en stopper for all flytrafikk
På veg gjennom Sverige
Her er vi sammen med noen av våre "gamle barn"
Se video